A múltkori recept-cikkemnél kaptam az a tippet, hogy krémlevest is lehet készíteni édesköményből. Még akkor is, ha nincs turmixgépem, elég elég sokáig főzni, és villával is szét lehet nyomni. Ezt készséggel el is hittem, és kerestem egy receptet hozzá. Íme:
Édeskömény
Olívaolaj
Vöröshagyma kockázva
Répa kockázva
Paradicsom, szintén kicsire kockázva
Csirke-leveslé (gyakorlatilag leveskocka)Creme Fraiche (tejföl is megteszi:)
Pernod
só, bors
Voltak még fűszerek a receptben, de az bonyolultnak tűnt, mellőztem.
Namost, ebben az édesköményen kívül ez a Pernod érdekes még. Ez egy igen tömény, ötven százalékos égetett szeszes ital. Állítólag ilyesmi volt régen az, amit abszintnak neveztek. De a mai ital nem olyan tömény, és hiányzik belőle valamilyen hallucinogén anyag. Van viszont benne ánizs. Tehát ha nincs Pernod, akkor Ouzo is jó lesz, azt gondolom.
Az ánizs az részben hasonlít az édeskömény ízéhez. Pontosabban az édeskömény olyan, mintha ánizs is lenne benne. Biztos titokban a parasztok azzal tűzdelik.:)
A répát, hagymát és édesköményt az olajban pároljuk, ugye ezek puhulnak legtöbb idő után. A paradicsommal ráérünk később. Felöntjük a csirkelével, és puhára főzzük.
Ezek után megturmixoljuk, vagy szétnyomkodjuk. A pernodot a tejfölbe kell keverni, és a tetejére tesszük. Főleg, ha szépen akarjuk tálalni.
Érdekes íze van a pernod miatt. Érdemes lehet a nélkül is kipróbálni, hátha nagyon zavaró az az ánizsos ital. Vagy rá kell szokni a pernodra.:)
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.